Trevi fontein

De Trevi fontein is een wereldberoemde fontein, dat komt omdat het de grootste fontein van Rome is. Deze fontein vind je op het eindpunt van de drie belangrijkste wegen uit de Romeinse tijd. Deze wegen werden genoemd Via Appia, Via Flaminia en Via Tiberina. De fontein is in 1762 ontworpen door Nicola Salvi. Aan de fontein zijn twee beelden te zien van Neptunus en Triton. Op het plafond van de fontein zie je nog meer beelden. Dit zijn de 24 watergodinnen die staan voor de 24 uur van de dag.

De Trevi-fontein is een must-see tijdens een bezoek aan Rome. Elk jaar gooien duizenden toeristen hun muntje in de fontein. Dit geldt als een wens om terug te keren naar Rome. De fontein is ook erg mooi verlicht ‘s avonds, dus bezoek hem zeker ook een keer in het donker. Je kunt de fontein 24 uur per dag bezoeken, maar ‘s avonds is het extra sfeervol.

In de Trevi Fontein kun je muntjes gooien, deze hebben een speciale betekenis. Volgens een oude traditie moet je drie muntjes in de fontein gooien. Dit doe je met je rug naar de fontein toe. De eerste munt is voor geluk, de tweede munt is voor liefde en de derde munt is voor terugkeer. Als je drie muntjes in de Trevi Fontein gooit, dan ben je verzekerd van een leuke reis en een mooie ervaring in Rome.

Of je nu wel of niet in de Trevi Fontein muntjes gaat gooien, een bezoek aan deze wereldberoemde fontein is zeker de moeite waard.

De Trevi fontein is een wereldberoemde fontein, dat komt omdat het de grootste fontein van Rome is. Deze fontein vind je op het eindpunt van de drie belangrijkste wegen uit de Romeinse tijd. Deze wegen werden genoemd Via Appia, Via Flaminia en Via Tiberina. De fontein is in 1762 ontworpen door Nicola Salvi. Aan de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *