Taxus Baccata

De taxus Baccata is een ideale haagplant die goed vertakt en zich eenvoudig laat snoeien. Met deze wintervaste taxus ‘Baccata’ geniet u het hele jaar door van beschutting en privacy. De haag heeft donkergroene naalden en geeft in het najaar rode bessen. De taxus ‘Baccata’ onderscheidt zich door een klassieke uitstraling. De taxus is in vrijwel elke vorm te snoeien. Het is bovendien een uitstekende Buxus vervanger.

De bladen van de Taxus Baccata zijn lijnvormig en vlak. De bovenkant van de bladen is donkergroen en een beetje glanzend. De onderkant van de bladeren is wat lichter groen. De bladen bestaan daarnaast uit twee rijen. De twijgen van de Taxus Baccata (1 en 2 jarige houten stengels, die uit zullen groeien tot de takken) worden pas in het tweede jaar bruin. Voor deze tijd zijn de twijgen van de Taxus Baccata heel helder groen. De jonge zaden van de Taxus zijn groen en rijpe zaden worden omgeven door een omhulsel van rood vruchtvlees in een soort van bekervorm.

Een taxushaag past in verschillende tuinstijlen

Door zijn trage groei wordt de taxus vooral veel gebruikt voor hagen die een beperkte hoogte hebben, zoals een haag op halve hoogte in de voortuin. U hoeft uw taxushaag niet vaak te snoeien om hem mooi en laag te houden, waarmee hij uitstekend geschikt is voor een haag waar zonlicht over heen kan schijnen en waarmee u de omgeving nog kunt bekijken.

Die lage groeisnelheid zorgt er overigens ook voor dat de taxus een verrassend goede buxus vervanger is als u bijvoorbeeld vormsnoei wilt toepassen. De naalden van de taxus zien er weliswaar heel anders uit dan de kleine bladeren van de buxus of het meest voor de hand liggende buxus alternatief de Japanse hulst, maar de Taxus baccata deelt een aantal belangrijke eigenschappen met deze haagplanten. De kunstzinnige vorm waarin u hem snoeit, zullen deze planten niet snel kwijtraken.

De taxus Baccata is een ideale haagplant die goed vertakt en zich eenvoudig laat snoeien. Met deze wintervaste taxus ‘Baccata’ geniet u het hele jaar door van beschutting en privacy. De haag heeft donkergroene naalden en geeft in het najaar rode bessen. De taxus ‘Baccata’ onderscheidt zich door een klassieke uitstraling. De taxus is in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *